WordPress 5.0 va fi lansat în curând

//WordPress 5.0 va fi lansat în curând

WordPress 5.0 va fi lansat în curând

WordPress a fost lansat în 2003 pentru a spori administrarea unui blog în care utilizatorii intenționau sa scriee zi de zi și cu mai puțini utilizatori decât puteți conta pe degetele de la mâini și degetele de la picioare. De atunci, a devenit cel mai mare instrument de blogare autohton din lume, folosit pe milioane de site-uri și văzută de zeci de milioane de oameni în fiecare zi. Și noi avem majoritatea site-urilor construite pe platforma WordPress. În scurta vreme va fi însă lansata versiunea 5.0 care aduce cateva noutati printre care:
1. Editorul și pluginul Gutenberg.
Începând cu versiunea 4.9.8, lansată zilele trecute, cei mai mulți utilizatori au primit acum deja o notă în tabloul de bord WordPress. Acest „Try Gutenberg” este o oportunitate introdusă pentru utilizatori de a utiliza acest nou editor Gutenberg înainte de a fi lansat, în WordPress 5.0. (NOTA: Din documentarea efectuată de mine acest editor nu are deocamdată un rating foarte bun). Vom vedea cum îl vor trata temele deja consacrate pentru WordPress, dar oportunitățile oferite de acest editor, ușurința cu care se vor crea de acum blocuri sau alte elemente de grafică necesară unui site ar trebui sa fie un plus.
 

2. Actualizări importante de securitate.
Foarte bine veti zice! Începând cu noua versiune vom avea recomandarea găzduirii site-urilor web cu certificate SSL, autentificarea cu două factori precum și parolele utilizate.
 

3. Editorul Front-end
Deși unele teme foloseau deja de ceva vreme aceasta facilitate acum cu ajutorul editorului Front-end, oricine își poate edita postul chiar pe pagină. Modul în care funcționează este la fel cum utilizați telefonul mobil și ecranul tactil.
4. Optimizări pe versiunea mobilă.
Eliminarea diferențelor în întreținerea site-urilor între desktop și mobil a devenit o rutină pentru WordPress. De asemenea, majoritatea temelor WordPress sunt de ceva vreme responsive.
5. Posibilitatea decupării imaginii de fundal
Anterior puteam doar schimba fundalul la site-urilor noastre. Cu un proces plictisitor. Trebuia să o decupăm manual, apoi să o reîncărcăm în bibliotecă și să selectăm imaginea de fundal. Acum vom putea decupa imaginea înainte de a o încărca pe site. Acesta este un detaliu mic, dar cu siguranță va reduce timpul semnificativ în timpul de lucru necesar unei imagini de fundal ce se dorește a fi schimbată.
 
Rămâne să vedem când va fi aleasă data lansării oficiale pentru WordPress 5.0.
 
Spor la codat site-uri!
By |2018-08-09T22:44:40+00:00august 9th, 2018|Blog|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.