Răspunsuri cu privire la taxa anuală pentru domeniile web .RO

//Răspunsuri cu privire la taxa anuală pentru domeniile web .RO

Răspunsuri cu privire la taxa anuală pentru domeniile web .RO

Chiar dacă la vremea achiziției valabilitatea unui domeniu era ”pe viață” iată că nu mai e așa. Nu spun că e bine sau că e rău. Se zvonea oricum de ceva timp ca se va introduce și la noi ca în orice altă țară o taxă anuală pentru domeniile .ro

Și iată a sosit timpul să se pună în practică.

Asa cum s-a făcut anunțul oficial ROTLD aici de acum se va plăti o taxă anuală de mentenanță cu valori diferite, în funcție de registrarul direct al domeniului pentru orice site cu domeniul .ro chiar dacă el a fost inițial înregistrat „pe viață” (adică pe o perioadă nedeterminată), așa cum menționam mai sus.

Domeniile înregistrate înainte de 01.03.2013 vor primi minim 3 luni perioadă de grație pentru plata serviciului de mentenanță. Astfel, primele domenii vor expira începând cu 01.06.2018.

Cum sa evitați pierderea unui domeniu web .ro?

1. Verificați AICI ce domenii dețineți după adresa de email: dacă aveți domenii înregistrate pe mai multe adrese de email, verificați-le atunci pe toate. Veți primi de la ROTLD pe email lista cu ele. Apropo, dacă n-ați mai fost de mult pe site-ul ROTLD veți constata că ți-au schimbat și ei grafica șa site.

2. Apoi ​intrați aici: AICI si scrieți adresa domeniului din lista primita sau al domeniului pe care știți ca îl dețineți (fără http sau www doar numele și extensia .ro, ex: site-ul-dumneavoastra.ro). Va afișa mai jos niște informații despre domeniu, printre care si „Data Expirării”: Veți ști când expira domeniul și când trebuie plătit pentru reînnoire / mentenanță.

3. Contactați registrarul unde ați înregistrat domeniul inițial pentru achitarea noii taxe de reînnoire a lui. Dacă nu vă mai amintiți cu cine ați înregistrat domeniul atunci va trebui să declanșați un proces de transfer registrar folosindu-va de cheia de transfer. Aceasta poate fi obținută din interfața de administrare a domeniului (ROTLD) dupa ce recuperați parola de acces folosindu-va de adresa de email cu care ați înregistrat domeniul web.

Dacă taxa de mentenanță nu se plătește la timp, domeniul va expira și va putea  fi înregistrat de către altcineva!

Aveți grijă să verificați asta cat mai repede posibil! Pentru informații suplimentare nu ezitați sa ne contactați.

By |2018-03-07T20:59:32+00:00martie 7th, 2018|Blog|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.