Ce spun culorile despre site-ul tău?

/, Site web/Ce spun culorile despre site-ul tău?

Ce spun culorile despre site-ul tău?

Importanța culorilor utilizate într-un website este de multe ori trecută cu vederea de mulți web designeri. Mi-aș dori să rețineți un lucru din acest articol și anume: compania voastră depinde în mediul virtual de site-ul vostru iar site-ul vostru depinde cu adevărat de culorile utilizate. Prin urmare și alegerea culorilor pentru  site-ul vostru trebuie să fie una dintre primele voastre preocupări în momentul deciziei pentru designul site-ului web. Textele afișate pe monitor sunt mai greu de citit decât cele de pe hârtie și atunci va trebui să alegeți culori care vor fi cât mai bine percepute. Nu uitați că prin culoare puteți face vizitatorul să se simtă confortabil, relaxat, de încredere dar îl puteți și alunga în secunda doi după ce a intrat pe site.

arts-155495_640În mod evident, pentru a face o pagină web interactivă culorile pe care le veți alege vor avea un impact pentru site-ul vostru. Știați că anumite browsere web pot vizualiza diferit culorile față de cum le-ați proiectat să fie? Dacă doriți culoarea aleasă pentru site-ul vostru să apară la fel pentru toată lumea, exact așa cum a fost proiectată de voi, încercați să folosiți întotdeauna culorile clasice și bine cunoscute de toată lumea. Combinația de culori este de asemenea un aspect foarte important. Unele combinații de culori sunt foarte neimpresionante cum ar fi de esemplu text galben pe albastru fundal. De aceea text negru pe fundal alb este de departe cea mai bună combinație de culori pentru a citi și percepe mai bine o informație. Ce puteți să cereți de la orice web designer? Cereți-i să respecte combinația de culori aleasă de voi. Culoare afectează sentimentele noastre, percepțiile noastre precum și interacțiunile noastre. Și pentru a simplifica lucrurile iată cum percepe lumea culorile într-un site. 

 • Alb: alb este cea mai bună culoarea de fundal pentru o pagină web. Culoare alb arată sinceritate, puritate, devotament etc.  Îți dă de fiecare senzația de răcoare și superlativ.
 • Roșu: Red este culoarea cea mai vie emoțional și poate provoca o respirație mai rapidă. Ea simbolizează energie, acțiune, încredere și pasiune.
 • Orange: Orange este o culoare foarte caldă pentru ochiul uman. Orange simbolizează căldură, drăgăloșenie, puterea și ambiție.
 • Negru: negru este culoarea preferată de designeri web pentru a afișa textul dar poate produce efecte negative atunci când este utilizat ca fundal. Aceasta sugerează entuziasm, viteza și atracție.
 • Albastru: albastru este al doilea cea mai populară culoare între web designeri. Acesta este asociat cu stabilitatea și profunzime. Poate reprezinta înțelepciune, încredere și loialitate.
 • Verde: Verdele este culoarea cea mai compatibilă cu ochii și are o mare putere de vindecare. Acesta arată o creștere, armonie și fertilitate.
 • Galben: Galbenul este culoarea care sporește concentrația. Aceasta arată și înțelepciune, bucurie și fericire.
 • Roz: roz este o culoare liniștită și simbolizează dulceață, moliciune și inocență.
 • Maro: ofera sentimentul de a te putea amesteca cu fundalul. Ea reprezintă politețe și bogăție.

Atunci când proiectați culorile site-uli vostru gândiți-vă mai întâi la publicul vostru principal pe care îl vizați.

Să exemplificăm: pentru un site web ce are ca obiectiv vânzarea de jucării ar trebui să folosiți roz și albastru și  în acest fel aveți o șansă în plus ca site-ul să fie mai productiv.

De reținut insă:

 • Nu utilizați mai mult de două sau trei culori pe o singură pagină.
  Utilizați același culoarea de fundal pe fiecare pagină. Nu ar trebui să fie așa „Pagina” are un fundal alb și „Contactați-ne” are un fundal galben.
 • Evitați utilizarea de culori foarte luminoase în părți mai mari din site-ul vostru.
 • În cazul în care compania pentru care aveți are deja o siglă, integrați-o în site astfel ca să fie potrivită cu culorile alese pentru site. Acest lucru menține coerența și să știți chiar functionează.
 • Vizitatorul poate fi iritat de alegerea proastă a culorilor. Încercați să alegeți înțelept culoarea și astfel el va fi capabil să simtă culoarea ca un succes în alegerea sa.

Vă doresc multă înțelepciune și succes în alegerea voastră!

By |2016-11-30T19:37:17+00:00septembrie 22nd, 2015|Blog, Site web|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.